GlobaliseringSprog

Hvorfor lære mere end bare engelsk?

I danmark er vi vokset op med engelsk som en del af vores undervisning i folkeskolen og gymnasiet. Samtidig med at vi konstant får kastet engelsk tv i hovedet, betyder det at næsten alle danskere kan tale og forstå engelsk. Eftersom vi kun ser amerikansk tv og oplever at de fleste lande i Europa taler engelsk, står mange pludselig med den holdning at “Jeg taler engelsk og det forstår alle.

Derfor behøver jeg ikke lærer andre sprog”. Virkeligheden er dog en anden. Faktisk er det kun 5,6% som er født med engelsk som modersprog. Tallet ligger på 11,2% når man tæller alle med som har lært at tale og forstå engelsk verden over. Det betyder altså at lidt over 4/5 dele af verdens befolkning ikke taler eller forstår engelsk overhovedet. Det er bare en af grundende til at overveje flere sprog, og vi vil her i indlægget tale om nogle flere.

En globaliseret forståelse

Ved at lære et nyt og anderledes sprog, gør det en i stand til at sætte sig ind i tankegangen og kulturen hos det enkelte land. Hvorfor er det så, så vigtigt kan man spørge sig selv? Med internet og online kommunikation er verden blevet bragt tætte sammen end nogensinde før.

Det land der før lå langt væk på den anden side af kloden kan nu nemt tilgås via internettet, sociale medier mm. Globaliseringen har dermed også gjort det nemmere at handle vare mellem landende og er med tiden også blevet uundværligt at have leverandører verden over.

Derfor er det vigtigt at kunne forstå et lands kultur. Har man ikke en kulturel forståelse kan det hurtigt fører til uenigheder, usikkerhed, misforståelser samt fører til samarbejder og forhandlinger der ikke fungerer. En person der forstår sproget kan give nyttig viden og indblik i en anden kultur og bygge en bro over den kløft der kan forekomme mellem to forskellige kulturer. Oversættelsesbureauer er derfor i høj kurs når det kommer til markedsføring og forhandlinger mellem lande.

Flere jobmuligheder

Måske den største fordel ved at lære andre sprog er, at muligheden for at få job bliver forøget i høj grad. Hvis en virksomhed vil ind på det globale marked og få succes, bliver de nødt til at stå ansigt til ansigt med mange forskellige kulturer som har indflydelse på det globale marked.

Derfor har internationale virksomheder hårdt brug for ansatte der besidder op til flere sprog i deres ordforråd. En person der forstår kulturen og markedet i et andet land er uundværlig for en virksomhed der vil føre succesfuld business på det specifikke marked.

 

 

Leave a Reply